School voor interconfessioneel vmbo, mavo en gemengde leerweg
Grootste schoolsportcompetitie van Nederland
Olympic Moves is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland! Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij jongeren elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uitdagen om het nationaal kampioenschap voor scholen. Amsterdam is Hosting City van 'Olympic Moves The School Final' en ontvangt de finalisten in en rondom het Olympisch Stadion. Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en plezier van samen sporten te laten beleven. Via selectieprocedures op middelbare scholen en de regionale kampioenschappen nemen circa 150.000 leerlingen van 300 middelbare scholen, dit is bijna de helft van de scholen, deel aan Olympic Moves.

Olympic Moves is de nieuwe naam van 'Mission Olympic'
Vanwege het grote succes in Nederland, dankzij de enthousiaste deelname van jongeren en docenten, zal de competitie de komende jaren internationaal worden uitgerold. Om die reden wijzigt de naam en gaat het wereldwijd hetzelfde heten; Olympic Moves. Hiermee heet de grootste schoolsportcompetitie van Nederland vanaf medio 2013 ook Olympic Moves.

Olympic Moves The School Final
De 6000 finalisten reizen dan af naar 'Olympic Moves The School Final' die zijn opening kent in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Gedurende een dag vol plezier, sport en show strijden zij om het nationale kampioenschap voor scholen waarbij deelnemen net zo belangrijk is als winnen.
Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding – www.kvlo.nl.
Olympic Moves logo

AANMELDEN 2018 trans260