School voor interconfessioneel vmbo, mavo en gemengde leerweg
Frans1 Frans2

Op het Antoni Gaudí krijg je vanaf de brugklas Frans. Je volgt verplicht twee leerjaren Frans. Na die twee jaar kun je kiezen of je Frans in je vakkenpakket wilt om vervolgens nog twee jaar Frans te volgen en er uiteindelijk examen in te doen.

De methode die we gebruiken heet Grandes Lignes. Deze methode bestaat uit twee boeken: een
tekstboek en een werkboek. In het tekstboek staan o.a. leesteksten, grammatica-uitleg en handige weetjes.
In het werkboek vind je alle opdrachten die je aan de hand van het tekstboek en de uitleg van de docent zult kunnen maken. Ook vind je in het werkboek vocabulaire, de woordjes die je zult moeten leren!

Tijdens de lessen leer je naast schrijven, spreken, luisteren en lezen in het Frans ook iets van de cultuur van Frankrijk. Je zult bijvoorbeeld iets leren over het Franse volkslied, de Franse geschiedenis, de geografische vormgeving van Frankrijk en de gewoontes en gebruiken die in Frankrijk gelden.

Na het eerste leerjaar heb je al aardig wat woordjes en grammatica geleerd. Met al deze kennis kun je iets over jezelf vertellen en schrijven. Je zult eenvoudige Franse teksten en nieuwsberichten kunnen begrijpen. Aangezien je kleine gesprekjes kunt voeren is dat heel handig om toe te passen als je op vakantie naar Frankrijk gaat!

Hoe meer jaren je Frans volgt, hoe beter je kennis van de Franse taal en cultuur zal worden.

De sectie Frans op het Antoni Gaudí bestaat uit de volgende docenten:
- Dhr. F. Verharen (leerjaar 1 en 2)
- Mw. C. Spits (leerjaar 2, 3 en 4)
Frans3 Frans4

AANMELDEN 2018 trans260