School voor interconfessioneel vmbo, mavo en gemengde leerweg
LEVO/MAATSCHAPPIJLEER

Het vak LeVo/ Maatschappijleer wordt vanaf het schooljaar 2012-2013 gegeven op onze school.  Antoni Gaudi is een interconfessionele school, we vinden dat iedereen recht heeft op zijn eigen geloof. We hebben  aandacht voor elkaar en vinden het belangrijk om iets voor een ander over te hebben.  Deze thema's komen terug in de lessen Levo/Maatschappijleer. De afkorting LeVo staat voor levensbeschouwelijke vorming.

LevoKlas 1 en 2: LeVo/Maatschappijleer
Klas 3 en 4: Maatschappijleer 1 (School Examen)

De leerlingen gebruiken een de methode Thema's Maatschappijleer  1, waarin verschillende thema's besproken die direct herkenbaar zijn voor de leerlingen. We behandelen bijvoorbeeld het thema Jongeren:      
  • In hoeverre is bepaald gedrag aangeboren of aangeleerd?
  • Hoe word je wie je bent?
  • Jeugdculturen.
  • De invloed van bijvoorbeeld popmuziek.
Ook leren de leerlingen over Politiek en wat de Multiculturele samenleving, met al haar verschillende geloven, inhoudt.

Het vak LeVo/Maatschappijleer is een interessant en actueel vak. Veel onderwerpen die in de media spelen komen tijdens deze lessen aan bod. Leerlingen ervaren mijn vak als leerzaam en interessant, ze leren hun mening onderbouwen, samenwerken, presenteren en onderzoeksvaardigheden.

De volgende tips kunnen helpen om het vak beter te begrijpen:
  • Het (jeugd)journaal volgen.
  • De krant lezen.
  • Een actualiteitenprogramma volgen, zoals De Wereld Draait Door.

Voor vragen kunnen leerlingen natuurlijk in de les terecht, maar buiten schooltijd ben ik te bereiken via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en twitter (@levogaudi).

Met vriendelijke groet, Saray Roos, docente LeVo/Maatschappijleer Antoni Gaudi.

AANMELDEN 2018 trans260