School voor interconfessioneel vmbo, mavo en gemengde leerweg

Op Antoni Gaudí krijg je gedurende alle 4 de leerjaren het vak Lichamelijke Opvoeding (L.O.), ook wel de gymles genoemd.

gymzaal

LOCATIE

De lessen in de eerste drie leerjaren worden gegeven in de nieuwe sporthal de Beuk. Deze mooie sporthal kan gedeeld worden in 3 gymzalen door middel van vouwwanden die we kunnen laten zakken. 1 week per periode houden we alle wanden omhoog, zodat er één grote zaal ontstaat, die we helemaal vullen met diverse onderdelen. Je mag dan zelf kiezen wat je die les wilt gaan doen!

Deze sporthal delen we met 3 andere scholen van de PSG, namelijk met het Nelson Mandela, Da Vinci college en het Jan van Egmond Lyceum. Ook het Horizon College (mbo) maakt gebruikt van een zaal in de sporthal.

LESVERDELING

Het eerste jaar krijg je per week 4 lessen L.O., onderverdeeld in 2 blokuren. Het tweede leerjaar krijg je per week 3 lessen L.O., 1 blokuur en een enkel lesuur. Het derde en vierde leerjaar krijgt per week 1 blokuur L.O. Gedurende het schooljaar komen veel verschillende onderdelen aan bod. Deze zijn onderverdeeld in een aantal domeinen. Turnen, spel, atletiek, dans en zelfverdediging.

De eerste en de laatste periode gymmen we tijdens de dubbele uren buiten. Tot de herfstvakantie is dit op de atletiekbaan, de laatste periode sporten wij op de velden bij BEP. In het 4e leerjaar krijg je geen les meer in de gymzaal, maar krijg je elke week les op verschillende locaties in Purmerend en omstreken. Zo ga je bijvoorbeeld tennissen, kickboksen, hiphoppen, judoën, rugbyen en fitnessen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de diverse sporten die je in Purmerend kan beoefenen. 

UITGANGSPUNTEN

Tijdens de lessen L.O. gaan we uit van een belangrijk principe: meer dan je best doen kan je niet! Dit betekend dat je geen superatleet hoeft te zijn om uiteindelijk een voldoende te staan voor dit vak. Enige wat wij echt van je verwachten is dat je zo goed mogelijk mee doet met de lessen en je respectvol gedraagt tegenover de docent, je medeleerlingen en het materiaal. Indien je hieraan voldoet sta je op je eindrapport altijd een voldoende. Uitgangspunt is dat elke leerling uitdaging en succesbeleving beleefd.Jouw ontwikkeling staat centraal.

In de lessen L.O. is er veel aandacht voor samenwerken. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen leren om met elkaar te werken, elkaar te stimuleren en samen tot resultaten te komen. Dit komt bijvoorbeeld terug in de diverse teamsporten, bij het klaarzetten en opruimen van materiaal, het hulpverlenen bij turnonderdelen en het analyseren van elkaars bewegingen. Elke leerling vervult gedurende het schooljaar meerdere rollen. Vaak heb je de rol van deelnemer, maar sommige lesonderdelen wordt je ingezet als bijvoorbeeld scheidsrechter, als coach of als lesgever.

DIGITALE LEERMIDDELEN IN DE LES 

De afgelopen jaren zijn wij steeds meer gebruik gaan maken van digitale leermiddelen. Zo gebruiken we tijdens bepaalde lessen een beamer en camera in combinatie met speciale software, om je eigen bewegingen terug te kunnen zien en te analyseren. Ook gebruiken wij steeds meer de Ipad. Hiermee kunnen wij bijvoorbeeld makkelijk bewegingen vertraagd terug laten zien, voorbeelden van Youtube gebruiken of eenvoudig scores, wisselschema’s en resultaten bijhouden.

OLYMPIC MOVES

Olympic moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Tijdens een groot aantal regionale kampioenschappen sporten jaarlijks circa 150.000 jongeren van 300 middelbare scholen (40% van alle scholen in 2012) tegen elkaar om een plaats in de nationale finale die in juni wordt gehouden in Amsterdam. De 6000 finalisten reizen dan af naar ‘Olympic Moves The School Final' die zijn opening kent in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Gedurende een dag samen vol plezier, sport en show strijden zij om het nationale kampioenschap voor scholen waarbij deelnemen net zo belangrijk is als winnen' Op Antoní Gaudi wordt actief deelgenomen aan Olympic Moves.

Ieder jaar bekijken we met welke sporten we mee zouden kunnen doen. Hierbij werken wij ook samen met de overige vmbo-scholen van de PSG, om zo veel mogelijk leerlingen de kans te beiden om deel te nemen. Klik hier voor meer informatie over Olympic Moves

 

AANMELDEN 2018 trans260