School voor interconfessioneel vmbo, mavo en gemengde leerweg

Open huis presentatie 2013

{youtube}TbQZsienC10|400|350{/youtube}

Op Antoni Gaudí krijg je gedurende alle 4 de leerjaren het vak Lichamelijke Opvoeding (L.O.), ook wel de gymles genoemd. 

LOCATIE:

De lessen in de eerste drie leerjaren worden gegeven in de sporthal de Koogmolen. Deze sporthal kan gedeeld worden in 4 gymzalen door middel van vouwwanden die we kunnen laten zakken. 1 week per periode houden we alle wanden omhoog, zodat er één grote zaal ontstaat, die we helemaal vullen met diverse onderdelen. Je mag dan zelf kiezen wat je die les wilt gaan doen!

Deze sporthal delen we met 2 andere scholen van de PSG, namelijk met WJ Bladergroen en met het Gerrit Rietveld.

LESVERDELING:

Het eerste jaar krijg je per week 4 lessen L.O., onderverdeeld in 2 blokuren. Het tweede leerjaar krijg je per week 3 lessen L.O., 1 blokuur en een enkel lesuur. Het derde en vierde leerjaar krijgt per week 1 blokuur L.O.

Gedurende het schooljaar komen veel verschillende onderdelen aan bod. Deze zijn onderverdeeld in een aantal domeinen. Turnen, spel, atletiek, dans en zelfverdediging. De eerste en de laatste periode gymmen we tijdens de dubbele uren buiten. Tot de herfstvakantie is dit op de atletiekbaan, de laatste periode sporten wij op de velden bij BEP.

In het 4e leerjaar krijg je geen les meer in de gymzaal, maar krijg je elke week les op verschillende locaties in Purmerend en omstreken. Zo ga je bijvoorbeeld tennissen, kickboksen, hiphoppen, judoën, rugbyen  en fitnessen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de diverse sporten die je in Purmerend kan beoefenen.

UITGANGSPUNTEN:

Tijdens de lessen L.O. gaan we uit van een belangrijk principe: meer dan je best doen kan je niet!

Dit betekend dat je geen superatleet hoeft te zijn om uiteindelijk een voldoende te staan voor dit vak. Enige wat wij echt van je verwachten is dat je zo goed mogelijk mee doet met de lessen en je respectvol gedraagt tegenover de docent, je medeleerlingen en het materiaal. Indien je hieraan voldoet sta je op je eindrapport altijd een voldoende.

In de lessen L.O. is er veel aandacht voor samenwerken. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen leren om met elkaar te werken, elkaar te stimuleren en samen tot resultaten te komen. Dit komt bijvoorbeeld terug in de diverse teamsporten, bij het klaarzetten en opruimen van materiaal, het hulpverlenen bij turnonderdelen en het analyseren van elkaars bewegingen.

Elke leerling vervult gedurende het schooljaar meerdere rollen. Vaak heb je de rol van deelnemer, maar sommige lesonderdelen wordt je ingezet als bijvoorbeeld scheidsrechter, als coach of als lesgever. 

DIGITALE LEERMIDDELEN IN DE LES:

De afgelopen jaren zijn wij steeds meer gebruik gaan maken van digitale leermiddelen. Zo gebruiken we tijdens bepaalde lessen een beamer en camera in combinatie met speciale software, om je eigen bewegingen terug te kunnen zien en te analyseren. Ook gebruiken wij steeds meer de Ipad. Hiermee kunnen wij bijvoorbeeld makkelijk bewegingen vertraagd terug laten zien, voorbeelden van Youtube gebruiken of eenvoudig scores, wisselschema’s en resultaten bijhouden.

MISSION OLYMPIC:

Mission Olympic is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.

Tijdens een groot aantal regionale kampioenschappen sporten jaarlijks circa 150.000 jongeren van 300 middelbare scholen (40% van alle scholen in 2012) tegen elkaar om een plaats in de nationale finale die in juni wordt gehouden in Amsterdam. De 6000 finalisten reizen dan af naar ‘Mission Olympic The School Final' die zijn opening kent in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Gedurende een dag samen vol plezier, sport en show strijden zij om het nationale kampioenschap voor scholen waarbij deelnemen net zo belangrijk is als winnen'!

Op Antoní Gaudi wordt actief deelgenomen aan Mission Olympic. In september komen er inschrijflijsten te hangen voor diverse sporten, waarna een keuze gemaakt wordt om ons in te schrijven voor een aantal sporten. Hierbij werken wij ook samen met de overige VMBO scholen van de PSG, om zo veel mogelijk leerlingen de kans te beiden om deel te nemen.
Klik hier voor meer informatie over Mission Olympic.

INSCHRIJVEN5-198