School voor interconfessioneel vmbo, mavo en gemengde leerweg
Lyceo biedt huiswerkbegeleiding, bijles en coaching aan op de Purmerendse ScholenGroep in de brug tussen het Jan van Egmond en het Da Vinci College. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen. Wij ondersteunen uw zoon of dochter vakinhoudelijk, bij het creëren van overzicht en/of bij het maken van een goede planning.  

Huiswerkbegeleiding

Het doel van de huiswerkbegeleiding is het zelfstandig leren plannen, het ontwikkelen van studievaardigheden en uiteraard het verbeteren van de resultaten. Huiswerkbegeleiding houdt in:

  • samen met de leerling een persoonlijke planning opstellen;
  • het geven van uitleg;
  • overhoren van het leerwerk en controleren van het maakwerk;
  • regelmatig contact met ouder(s)/verzorger(s) over de voortgang van de leerling.
De huiswerkbegeleiding vindt plaats op maandag t/m donderdag tussen 15:00 en 18:00 uur in lokaal D201.

Bijles

Nog even alles op alles zetten voor één bepaald vak? Dan kunnen bijlessen van Lyceo uitkomst bieden. Tijdens de bijles krijgt de leerling 1-op-1 begeleiding voor een vak waar hij/zij moeite mee heeft. De leerling krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof.

Waarom op school?

Wij werken samen met de scholen van de PSG en hebben contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter. De leerlingen kunnen meestal direct na de les beginnen. Als ze dan naar huis gaan, is het schoolwerk af en is er tijd voor ontspanning.   

Vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.lyceo.nl. U kunt ook contact opnemen de vestigingscoördinator Carolien Jonker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het telefoonnummer 06-30038907.AANMELDEN 2018 trans260