School voor interconfessioneel vmbo, mavo en gemengde leerweg
17-10-2017

Cultureel kunstzinnige vorming (ckv) is een verplicht onderdeel voor het examen. Maar we hebben er vandaag wel een heel mooie draai aan gegeven. 
De derde klassen hadden een leuke dag cultuuronderwijs. Goed gedaan allemaal.

ckv2017 1

Lees meer...
06-09-2017

Zoals ieder jaar gaat ook dit nieuwe schooljaar weer van start met onze jaarlijkse traditie 'de schoolfoto'! Met een van onze docenten als fotograaf vanaf de eerste verdieping is het weer gelukt om al onze fantastische kanjers op de foto te krijgen. 

Succes allemaal komend schooljaar!

14-07-2017

Dit jaar is 94,2% van onze eindexamenleerlingen geslaagd. Een resultaat waar we met z'n allen trots op mogen zijn. Speciaal voor onze fantastiche examenkandidaat-toppers hebben we van schooljaar 2016-2017 een videoverslag gemaakt. 

28-06-2017

Afgelopen dinsdag is er voor leerlingen en ouders uit leerjaar 1een ontzettend gezellige High Tea georganiseerd. In het AG01 stonden heerlijke zelfgemaakte hapjes klaar, waren de tafels prachtig gedekt en was het een gezellige drukte. De opbrengst was voor het Rode Kruis, voor waterputten in Afrika. Waterputten Afrika Rode kruis.

Voor herhaling vatbaar!!! 

Lees meer...

19-05-2017

Het nieuwste zonnepanelenproject van Opgewekt in Purmerend gaat van start. Dit keer op het dak van Scholen Gemeenschap Antoni Gaudì in Purmerend Overwhere. Net als bij het project Zon op Stadhuis Purmerend wordt dit project een 'postcoderoosproject'. Dat wil zeggen dat mensen die wonen in de postcodes 1441, 1442, 1443, 1444, 1461 of 1471 mee kunnen doen met dit project.

Als je in één van deze postcodegebieden woont, schrijf je dan snel in. Als je woont in één van deze postcodes en vrijblijvend bij Zon op Nederland bent ingeschreven en het project Antoni Gaudi hebt geselecteerd dan krijg je binnen enkele weken bericht of je mee kan doen met dit project.

15-04-2017

Scholen PSG nemen deel aan Waterlandse ‘Silicon Valley’
 
De Purmerendse ScholenGroep (PSG) neemt, evenals het Horizon College, deel aan Purmer Valley. In dit samenwerkingsverband werken ICT-bedrijven uit de regio samen met het onderwijs met als doel om educatie, kennisdeling en het ICT-klimaat in Waterland te optimaliseren. Voor de vmbo-leerlingen van de PSG brengt dit de ICT-praktijk binnen handbereik en door de samenwerking met het Horizon wordt de kans op een succesvolle doorstroming naar een ICT-opleiding op het mbo groter en het gat tussen bedrijfsleven en onderwijs overbrugt. 
 
Vandaag hebben de PSG, het Horizon College, evenals de gemeente Purmerend, de partnerovereenkomst met de Stichting Purmer Valley getekend. De initiatiefnemers van Purmer Valley zijn afkomstig van het bedrijfsleven. Zij zien de komende jaren een verder tekort aan gekwalificeerd ICT-personeel ontstaan en willen Purmerend als ICT-stad op de kaart zetten. 
 
01-03-2017


Eerder kennismaken met mbo vergroot opleidingssucces

Minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker willen dat vmbo-leerlingen makkelijker kunnen doorstromen naar het mbo. Daarom willen zij het voor vmbo’ers in de toekomst makkelijker maken om alvast lessen te volgen op het mbo. Het ROC Horizon College en scholengemeenschap Nelson Mandela in Purmerend lopen vooruit op deze plannen en laten zien dat er veel voordelen te behalen zijn voor leerlingen, samenwerkende scholen en het regionale bedrijfsleven. Lees hier het verhaal over Sophie en Jorrit die op het Horizon College inmiddels ontdekt hebben welke mbo-opleiding het best bij hun past.

Lees meer...
27-01-2017

  

 

 

 

 

25-11-2016
 • Vertrek dinsdag 7 maart 19.00 uur vanaf de Flevostraat voor NM.
 • Aankomst woensdag 8 maart rond 8.00 uur. 
 • Materiaal uitdelen en passen en daarna direct naar de pistes voor de eerste lessen met de docenten.
 • Rond 17.00 uur weer terug in het huis.
 • Donderdag 9 maart les van 9.00 uur tot 17.00 uur met een uur pauze.
 • Vrijdag 10 maart buddy groepen maken waarbij een beginner aan een gevorderde wordt gekoppeld die samen de pistes af gaan.
 • Zaterdag 11 maart vrij skiën en boarden in groepjes van ca 4 leerlingen tot 15.00 uur
 • Zaterdagavond na het avondeten de bus inladen en rond 19.00 uur weer terug naar Nederland. 
 • Zondag 12 maart aankomst rond 8.00 uur weer op de Flevostraat

 

03-11-2016

De meeloopmiddagen vinden plaats op de volgende dagen van schooljaar 2017-2018

 • Woensdag 6 december
 • Woensdag 10 januari
 • Woensdag 7 maart
 • Woensdag 14 maart

Wil je meelopen, geef je op via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

INSCHRIJVEN5-198