School voor interconfessioneel vmbo, mavo en gemengde leerweg
15-04-2017

Scholen PSG nemen deel aan Waterlandse ‘Silicon Valley’
 
De Purmerendse ScholenGroep (PSG) neemt, evenals het Horizon College, deel aan Purmer Valley. In dit samenwerkingsverband werken ICT-bedrijven uit de regio samen met het onderwijs met als doel om educatie, kennisdeling en het ICT-klimaat in Waterland te optimaliseren. Voor de vmbo-leerlingen van de PSG brengt dit de ICT-praktijk binnen handbereik en door de samenwerking met het Horizon wordt de kans op een succesvolle doorstroming naar een ICT-opleiding op het mbo groter en het gat tussen bedrijfsleven en onderwijs overbrugt. 
 
Vandaag hebben de PSG, het Horizon College, evenals de gemeente Purmerend, de partnerovereenkomst met de Stichting Purmer Valley getekend. De initiatiefnemers van Purmer Valley zijn afkomstig van het bedrijfsleven. Zij zien de komende jaren een verder tekort aan gekwalificeerd ICT-personeel ontstaan en willen Purmerend als ICT-stad op de kaart zetten. 
 
01-03-2017


Eerder kennismaken met mbo vergroot opleidingssucces

Minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker willen dat vmbo-leerlingen makkelijker kunnen doorstromen naar het mbo. Daarom willen zij het voor vmbo’ers in de toekomst makkelijker maken om alvast lessen te volgen op het mbo. Het ROC Horizon College en scholengemeenschap Nelson Mandela in Purmerend lopen vooruit op deze plannen en laten zien dat er veel voordelen te behalen zijn voor leerlingen, samenwerkende scholen en het regionale bedrijfsleven. Lees hier het verhaal over Sophie en Jorrit die op het Horizon College inmiddels ontdekt hebben welke mbo-opleiding het best bij hun past.

Lees meer...
27-01-2017

  

 

 

 

 

17-01-2017

SG Antoni Gaudì is een school met een eigen onderwijsconcept. Dat concept is gebaseerd op onze overtuiging dat leren draait om het opdoen van kennis en het ontwikkelen van vaardigheden. Leren is een sociaal proces is: leren doe je niet alleen. 

 

Ervaar naast ons eigen onderwijsconcept ook ons enthousiaste docententeam dat tijdens de open dag op 18 januari klaar staat om al uw vragen te beantwoorden.

25-11-2016
  • Vertrek dinsdag 7 maart 19.00 uur vanaf de Flevostraat voor NM.
  • Aankomst woensdag 8 maart rond 8.00 uur. 
  • Materiaal uitdelen en passen en daarna direct naar de pistes voor de eerste lessen met de docenten.
  • Rond 17.00 uur weer terug in het huis.
  • Donderdag 9 maart les van 9.00 uur tot 17.00 uur met een uur pauze.
  • Vrijdag 10 maart buddy groepen maken waarbij een beginner aan een gevorderde wordt gekoppeld die samen de pistes af gaan.
  • Zaterdag 11 maart vrij skiën en boarden in groepjes van ca 4 leerlingen tot 15.00 uur
  • Zaterdagavond na het avondeten de bus inladen en rond 19.00 uur weer terug naar Nederland. 
  • Zondag 12 maart aankomst rond 8.00 uur weer op de Flevostraat

 

03-11-2016

De meeloopmiddagen vinden plaats op 30-11, 7-12, 11-1, 1-3, 8-3
van 14.00 - 16.00 uur. Wil je meelopen, geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

07-10-2016

Vrijdag 23 september zijn de leerlingen uit de tweede klassen naar De Kwakel gegaan om daar een survivaltocht de toen door het polderlandschap. De leerlingen werden verdeeld in verschillende groepen en onder leiding van een instructeur werden verschillende onderdelen afgewerkt. Eerst waren dit nog oefeningen en spellen op het droge, daarna moesten de leerlingen eraan geloven…

De leerlingen moesten allerlei opdrachten uitvoeren over het water. Vrijwel niemand is droog gebleven, maar omdat het ontzettend mooi weer was, is dat geen probleem geweest! Alle leerlingen hebben zich enorm goed ingezet en sommigen hebben zelfs wat angsten overwonnen. Zowel de leerlingen als docenten hebben genoten van deze mooie dag.


21-09-2016

Vandaag: woensdag 21 september speciale aandacht bij ons op school voor het verkeer voor de leerlingen van klas 3 en klas 4. Via 6 heel verschillende workshops valt er iets te leren over het verkeer.

Als eerste een workshop algemene theorie, gevolgd door een workshop waarin aandacht is voor het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer en welke risico's dit met zich meebrengt. Bij de derde workshop mogen de leerlingen in een kantelsimulator om te ervaren wat er met je gebeurt, wanneer je met de auto over de kop gaat. Hoe kom je er dan uit?? Ze leren om hun veiligheidsgordel ondersteboven los te maken. Bij de 4e workshop mogen ze, onder begeleiding, in een buggy rijden. Eerst gewoon en daarna met een bijzondere bril op. Deze bril heeft hetzelfde effect als 15 biertjes gedronken op een avond. (reactievermogen nihil) Workshop 5 laat de leerlingen zien wat de 'Dode hoek ' van een vrachtwagen ervaren. Bij de 6e workshop 'Alles onder controle' wordt via een filmpje duidelijk gemaakt dat het soms lijkt dat je alles onder controle hebt in het verkeer, maar de kleinste dingen kunnen dramatische gevolgen hebben.

Alle leerlingen waren aanwezig en iedereen deed enthousiast mee; super!20-09-2016

Op zondag 4 september hebben de leerlingen uit leerjaar 1 voor het goede doel gelopen tijdens de Marktstadrun. Onze leerlingen hebben in Gaudí-shirtjes onze school fantastisch vertegenwoordigd.

Zie hier het filmverslag! 

27-06-2016
Op dinsdag 21 juni was het weer tijd voor de jaarlijkse Kwadijkloop. Een route van 5km door delen van Purmerend en Kwadijk. Dit jaar liepen de leerlingen voor het eerst met heuze hardloopchips, om de tijd nog nauwkeuriger bij te kunnen houden. Er liep wel een centrale tijd, maar de individuele tijd begon te lopen zodra de renners over de startmat liepen. Op die manier heeft iedereen een eerlijke kans om de snelste tijd te rennen.

Meer dan 1200 leerlingen van de hele VMBO campus hebben meegerend. Ook een aantal docenten hebben de route gerend.

Snelste jongen van Gaudi was (voor de tweede maal op rij) Romano de Wit uit klas G3C. Zijn tijd: 19 minuten en 41 seconden!
Snelste meisje van Gaudi was Anne Schuuring uit klas G1B met een tijd van 25.44

De snelste loper van de 1200 lopers was (ook voor de tweede maal op rij) Muhiyadiin van het Bladergroen.

Kwadijkloop - 2 Kwadijkloop - 4
Lopers Romano de Wit en Mees de Graas komen over de finish.

INSCHRIJVEN5-198