School voor interconfessioneel mavo-onderwijs

Frans

Op het Antoni Gaudí krijg je vanaf de brugklas Frans. Je volgt verplicht twee leerjaren Frans. Na die twee jaar kun je kiezen of je Frans in je vakkenpakket wilt om vervolgens nog twee jaar Frans te volgen en er uiteindelijk examen in te doen.

De methode die we gebruiken heet Grandes Lignes. Deze methode bestaat uit twee boeken: een
tekstboek en een werkboek. In het tekstboek staan o.a. leesteksten, grammatica-uitleg en handige weetjes.
In het werkboek vind je alle opdrachten die je aan de hand van het tekstboek en de uitleg van de docent zult kunnen maken. Ook vind je in het werkboek vocabulaire, de woordjes die je zult moeten leren!

Tijdens de lessen leer je naast schrijven, spreken, luisteren en lezen in het Frans ook iets van de cultuur van Frankrijk. Je zult bijvoorbeeld iets leren over het Franse volkslied, de Franse geschiedenis, de geografische vormgeving van Frankrijk en de gewoontes en gebruiken die in Frankrijk gelden.

Na het eerste leerjaar heb je al aardig wat woordjes en grammatica geleerd. Met al deze kennis kun je iets over jezelf vertellen en schrijven. Je zult eenvoudige Franse teksten en nieuwsberichten kunnen begrijpen. Aangezien je kleine gesprekjes kunt voeren is dat heel handig om toe te passen als je op vakantie naar Frankrijk gaat!

Hoe meer jaren je Frans volgt, hoe beter je kennis van de Franse taal en cultuur zal worden.

De sectie Frans op het Antoni Gaudí bestaat uit de volgende docenten:
- Dhr. F. Verharen (leerjaar 1 en 2)
- Mw. C. Spits (leerjaar 2, 3 en 4)

foto of video

Voor ouders 

Heeft u een kind op school of overweegt u uw kind aan te melden? Hier vindt u de schoolgids met alle benodigde informatie.

Voor groep 8

Wil je precies weten wat je kunt verwachten als je voor SG Antoni Gaudí kiest? Je leest het hier. 

Nieuwsgierig? 

Ben je benieuwd naar de sfeer op onze school? Hier kun je digitaal vast even 'binnen kijken'. 

Over SG Antoni Gaudí

SG Antoni Gaudí is een school voor mavo (vmbo-theoretische leerweg). Daarmee kun je doorstromen naar MBO niveau-3 of 4 en mogelijk ook de havo. We hebben ook een mavo-havo klas. 

Bij ons kun je uitblinken in kunst, cultuur, techniek en sport, is er een goede aansluiting met het MBO, vinden we goede cijfers halen belangrijk maar is het vooral gewoon leuk en gezellig.

Wil je meer weten? Neus dan gerust rond op onze website en kom langs op ons open huis!

Nieuws

15-3-20: Scholen zijn dicht t/m 6 april

15-3-20: Scholen gaan dicht tot 6 april

15-03-20
Zondag 15 maart is besloten dat alles scholen in Nederland vanaf maandag 16 maart tot 6 april gesloten zijn. Ook onze scholen zullen gesloten zijn. Medewerkers, ouders en leerlingen zijn geïnformeerd.…
Aanmelden

Nieuwe leerlingen aanmelden

27-02-20
Je hebt open dagen bezocht, misschien wel meegedaan aan meeloopdagen en veel folders bekeken. Uiteindelijk heb je de keuze gemaakt voor een school waar je graag naar toe wilt. Dat is een belangrijke b…
Nieuw schooljaar

Nieuw schooljaar

01-09-19
Wij wensen alle leerlingen en leraren een fantastisch nieuwe schooljaar toe! Net als ieder jaar zijn we ook dit schooljaar weer gestart met de jaarlijkse schoolfoto op het schoolplein. Voor de leerli…
Geslaagd!

96,9% Geslaagd!

28-06-19
Vandaag zijn de normen van het tweede tijdvak bekend gemaakt. Ook de leerlingen die herexamens hebben gedaan, weten nu of ze geslaagd zijn.  Wij zijn net als afgelopen jaren weer ontzettend trots op…
Wanneer zijn de meeloopdagen?

Wanneer zijn de meeloopdagen?

Onze meeloopdagen in het komende schooljaar zijn nu bekend. Kijk snel in onze agenda voor het overzicht van de Meeloopdagen en meld je direct aan!

Social Media