School voor interconfessioneel mavo-onderwijs

Levo / maatschappijleer

Het vak LeVo/ Maatschappijleer wordt vanaf het schooljaar 2012-2013 gegeven op onze school. Antoni Gaudi is een interconfessionele school, we vinden dat iedereen recht heeft op zijn eigen geloof. We hebben aandacht voor elkaar en vinden het belangrijk om iets voor een ander over te hebben. Deze thema's komen terug in de lessen Levo/Maatschappijleer. De afkorting LeVo staat voor levensbeschouwelijke vorming.

LevoKlas 1 en 2: LeVo/Maatschappijleer
Klas 3 en 4: Maatschappijleer 1 (School Examen)

De leerlingen gebruiken een de methode Thema's Maatschappijleer 1, waarin verschillende thema's besproken die direct herkenbaar zijn voor de leerlingen. We behandelen bijvoorbeeld het thema Jongeren:

  • In hoeverre is bepaald gedrag aangeboren of aangeleerd?
  • Hoe word je wie je bent?
  • Jeugdculturen.
  • De invloed van bijvoorbeeld popmuziek.


Ook leren de leerlingen over Politiek en wat de Multiculturele samenleving, met al haar verschillende geloven, inhoudt.

Het vak LeVo/Maatschappijleer is een interessant en actueel vak. Veel onderwerpen die in de media spelen komen tijdens deze lessen aan bod. Leerlingen ervaren mijn vak als leerzaam en interessant, ze leren hun mening onderbouwen, samenwerken, presenteren en onderzoeksvaardigheden.

De volgende tips kunnen helpen om het vak beter te begrijpen:

  • Het (jeugd)journaal volgen.
  • De krant lezen.
  • Een actualiteitenprogramma volgen, zoals De Wereld Draait Door.


Voor vragen kunnen leerlingen natuurlijk in de les terecht, maar buiten schooltijd ben ik te bereiken via de mail (roa@psg.nl) en twitter (@levogaudi).

Met vriendelijke groet, Saray Roos, docente LeVo/Maatschappijleer Antoni Gaudi.

foto of video 

Voor ouders 

Heeft u een kind op school of overweegt u uw kind aan te melden? Hier vindt u de schoolgids met alle benodigde informatie.

Voor groep 8

Wil je precies weten wat je kunt verwachten als je voor SG Antoni Gaudí kiest? Je leest het hier. 

Nieuwsgierig? 

Ben je benieuwd naar de sfeer op onze school? Hier kun je digitaal vast even 'binnen kijken'. 

Over SG Antoni Gaudí

SG Antoni Gaudí is een school voor mavo (vmbo-theoretische leerweg). Daarmee kun je doorstromen naar MBO niveau-3 of 4 en mogelijk ook de havo. We hebben ook een mavo-havo klas. 

Bij ons kun je uitblinken in kunst, cultuur, techniek en sport, is er een goede aansluiting met het MBO, vinden we goede cijfers halen belangrijk maar is het vooral gewoon leuk en gezellig.

Wil je meer weten? Neus dan gerust rond op onze website en kom langs op ons open huis!

Nieuws

15-3-20: Scholen zijn dicht t/m 6 april

15-3-20: Scholen gaan dicht tot 6 april

15-03-20
Zondag 15 maart is besloten dat alles scholen in Nederland vanaf maandag 16 maart tot 6 april gesloten zijn. Ook onze scholen zullen gesloten zijn. Medewerkers, ouders en leerlingen zijn geïnformeerd.…
Aanmelden

Nieuwe leerlingen aanmelden

27-02-20
Je hebt open dagen bezocht, misschien wel meegedaan aan meeloopdagen en veel folders bekeken. Uiteindelijk heb je de keuze gemaakt voor een school waar je graag naar toe wilt. Dat is een belangrijke b…
Nieuw schooljaar

Nieuw schooljaar

01-09-19
Wij wensen alle leerlingen en leraren een fantastisch nieuwe schooljaar toe! Net als ieder jaar zijn we ook dit schooljaar weer gestart met de jaarlijkse schoolfoto op het schoolplein. Voor de leerli…
Geslaagd!

96,9% Geslaagd!

28-06-19
Vandaag zijn de normen van het tweede tijdvak bekend gemaakt. Ook de leerlingen die herexamens hebben gedaan, weten nu of ze geslaagd zijn.  Wij zijn net als afgelopen jaren weer ontzettend trots op…
Wanneer zijn de meeloopdagen?

Wanneer zijn de meeloopdagen?

Onze meeloopdagen in het komende schooljaar zijn nu bekend. Kijk snel in onze agenda voor het overzicht van de Meeloopdagen en meld je direct aan!

Social Media